Mijn favorieten

Waarom een makelaar?



Want dat is de vraag die veel verkopers zichzelf stellen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Standaard contract van het internet plukken, huis een beetje opruimen, rondleidingen doen, bord buiten hangen en hups je spaart de kosten van een makelaar uit.
Vaak wordt daarbij vergeten dat je als verkoper nogal wat wettelijke verplichtingen en verantwoording meekrijgt. Daar gaan nogal wat rechtszaken over, verkopers die iets te enthousiast niet aan een bepaalde verplichting voldeden.
Vaak wordt ook vergeten dat tijd geld is en hoorde ik al menig verkoper verzuchten dat als-ie de kosten van al zijn vrije dagen voor onderzoek en rondleiden bij elkaar optelde een makelaar goedkoper zou zijn geweest.
En dan dat knagende gevoel of je akkoord ging met het juiste bod. Had ik niet moeten wachten op een hoger bod, of zelfs een lager met razendsnelle oplevering?
Dat alles neemt een makelaar – ook juridisch – uit handen. NVM makelaars doen gewoon niets anders dan huizen verkopen. Alle trucs en valkuilen kennen ze en omdat ze alleen werken voor de verkoper zijn ze als geen ander gebaat bij de beste deal. En, dat gaat dan echt niet altijd alleen maar om geld, maar vaak ook om zekerheid en rust.

Hieronder dus nog even de argumenten om voor mij als NVM makelaar te kiezen op een rijtje.
  • Ik adviseer een realistische verkoopprijs en regel het complete papierwerk
  • Ik zorg voor optimale (online) presentatie.
  • Ik regel en begeleid de bezichtigingen.
  • Ik werk alleen voor u als klant en regel alle juridische zaken.
  • Ik zorg voor een waterdichte verkoopovereenkomst waarin eventuele extra voorwaarden duidelijk en maar voor 1 uitleg vatbaar vermeld zijn.
  • En wellicht het belangrijkste, ik ken als geboren en getogen Haarlemse de huizenmarkt in stad en regio meer dan goed.