Mijn favorieten

De zoekopdrachtVan het oriënteren op de huizenmarkt tot het bieden, onderhandelen en de koopovereenkomst tekenen: ik sta je bij in het hele koopproces.
Waar praten we allereerst over?

 

Hoeveel kunnen we besteden

Zodra de financiële mogelijkheden bekend zijn, kan de zoektocht naar een woning gestart worden. Er kan dan gericht gezocht worden naar de ideale woning binnen het budget. Belangrijk hierin mee te nemen niet alleen het aankoopbedrag maar ook de eventuele verbouwingskosten en die beruchte kosten koper.

 

De toekomst

Houd bij de zoektocht niet alleen rekening met de huidige situatie, maar neem ook de eventuele toekomstplannen mee. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor een opbouw of uitbouw.

 

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

Daar is een zoekopdracht voor. Om te zorgen dat ik met een lijst van alle mogelijke te koop staande woningen kom. En als NVM makelaar weet ik altijd net even eerder dan Funda of en wanneer er iets te koop komt.
Maak een lijstje met woonwensen en –eisen, en zet ze in volgorde van belangrijkheid. Dit lijstje kan gebruikt worden voor het invoeren van de zoekopdracht.

 

De buurt

De buurt is het belangrijkst. Een woning is aan te passen maar de locatie niet. Als echte Haarlemse ken ik de stad op mijn duimpje. Wilt een school in de buurt of juist niet, OV, horeca, parkeerruimte? Noemt het maar en ik weet het.

 

Kijken, kijken en dan pas kopen

Een huis kopen is een grote investering. Het is dan ook belangrijk om niet te snel een keuze te maken. Bekijk meerdere woningen voordat er een keuze wordt gemaakt. Dit is nodig om goed te kunnen vergelijken. Koop het huis dat goed voelt.