Mijn favorieten

Huis taxeren?


Er zijn nogal wat situaties waarbij het belangrijk is de waarde van een pand te weten. En dan hangt het soort taxatie vaak sterk af van het doel waarvoor de waardebepaling nodig is.
Veel voorkomende waardebepalingen door middel van een taxatie zijn;
  • Weten wat een pand op de vrije markt op kan brengen
  • Het verkrijgen van een rente korting bij  (her) financiering
  • Als basis bij hypotheekverstrekking 
  • Bij het maken van bezwaar tegen een WOZ beschikking
  • Het vaststellen van herbouwwaarde ten behoeve van een opstalverzekering
  • Bij erfeniskwesties of opname in een testament
 
Er zijn 2 soorten taxaties. Een gevalideerde taxatie en een ongevalideerde taxatie.

Gevalideerd
Een gevalideerde taxatie wordt officieel goedgekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) of door Ivalidatie. Deze instanties bekijken of ik als erkend taxateur heb voldaan aan alle vastgestelde richtlijnen. Is mijn taxatie door hen goedgekeurd (gevalideerd) dan krijgt die een unieke code en kan het rapport niet meer worden aangepast. In mijn geval wordt het rapport digitaal aan de opdrachtgever beschikbaar gesteld. Vaak (hypotheekaanvraag bijvoorbeeld) is een gevalideerde taxatie verplicht.
Een gevalideerde taxatie is bij mij al mogelijk vanaf € 650,- exclusief de validatiekosten van het instituut en 21% btw.

Ongevalideerd
Nodig bij het nemen van een verkoopbeslissing, algemene waardevaststelling bij bijvoorbeeld een nalatenschap, onderbouwing WOZ-bezwaar, echtscheiding en vele andere situaties waarbij een objectieve taxatie noodzakelijk is maar toch volstaan kan worden met een rapport zonder validatie maar wel is opgesteld door een erkend taxateur.
Een ongevalideerde taxatie is bij mij al mogelijk vanaf € 600,- exclusief 21% btw.

 
Goed om te weten

Het bepalen van de marktwaarde voor een eventuele verkoop via mij is geheel vrijblijvend en kosteloos. Ik kom graag langs.

Een taxatie nodig voor een andere reden?
Ik denk graag mee over de mogelijkheden, ook voordat de taxatie opdracht gegeven is. Een mailtje of telefoontje is voldoende om mij langs te laten komen.

Een taxatieopdracht kan bij mij snel. Na het geven van de opdracht kom ik binnen 2 dagen langs voor de bestudering en de opname van het te taxeren pand. Daarna heb ik nog 2 dagen nodig voor de uitwerking en het versturen van het taxatierapport.